Περισσότερες υποχρεώσεις στο σύστημα Εργάνη - Τι θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται σύντομα στην βουλή.

Για όλα τα εργασιακά θέματα καθώς και για το επερχόμενο νομοσχέδιο μίλησε η Υπουργός Εργασίας Κ.Εφη Αχτσιόγλου στον ΣΚΑΙΗ κα Αχτσιόγλου σε ότι αφορά το επερχόμενο νομοσχέδιο επισήμανε ότι  «είναι ένα μεγάλο νομοσχέδιο συνολικό που προσπαθεί να καλύψει ζητήματα εργασιακά και ζητήματα κοινωνικής προστασίας. Θα έχει κατά βάση τρεις πυλώνες. Ο ένας πυλώνας θα αφορά την εργασία δηλαδή ρυθμίσεις για την αδήλωτη εργασία με περισσότερες υποχρεώσεις στο σύστημα "Εργάνη" ώστε να μπορούν να γίνονται αποτελεσματικότεροι οι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ. σύστημα point system για τις διοικητικές κυρώσεις. Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για την απλήρωτη εργασία. Και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο δεύτερος πυλώνας θα αφορά την κοινωνική ασφάλιση. Χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνει την αποσύνδεση ασφάλισης από την ιδιότητα που απασχολεί πολύ τους μηχανικούς και τους δικηγόρους, αυτή την στιγμή ένας μηχανικός με το που εγγράφεται στο ΤΕΕ οφείλει να πληρώνει αμέσως εισφορές ανεξάρτητα από το εάν έχει εισόδημα, αυτά τα δύο θα πρέπει να αποσυνδεθούν και αποσυνδέονται με το νομοσχέδιο. Επίσης θα υπάρχουν και άλλες τέτοιες ρυθμίσεις που αποτελούν πάγια αιτήματα των ασφαλισμένων.

Δείτε το σχετικό videoπηγη
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive