Τα fake news του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

Πρωταθλητές στα fake news αναδεικνύονται τα κρατικά- και απολύτως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- μέσα ενημέρωσης.Τον ρόλο της μαύρης προπαγάνδας έχει αναλάβει το ΑΠΕ, ενώ τον ακολουθεί τυφλά και η κρατική ΕΡΤ αναπαράγοντας ψευδείς πληροφορίες χωρίς να κάνει τις απαραίτητες διασταυρώσεις τα ανυπόστατα ρεπορτάζ του.

Αυτήν την φορά αφορμή για την δημιουργία κατασκευασμένου ρεπορτάζ αποτέλεσε το περίφημο συνέδρια στην Εσθονία για τα θύματα των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων. Η είδηση που μετέδωσε το ΑΠΕ αναφέροντας ότι τελικώς στο συνέδριο στο Ταλίν, άρα ορθώς και δικαίως ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε την συμμετοχή του από αυτό- συμμετείχαν εκπρόσωποι μόνο οκτώ κρατών μελών αποδεικνύεται ψευδής και κατασκευασμένη.

Όπως έγινε γνωστό στο συνέδριο εκπροσωπήθηκαν τουλάχιστον 19 χώρες της ΕΕ, ενώ η ομάδα των οκτώ χωρών που σύμφωνα με το ΑΠΕ ήταν οι μόνες που εκπροσωπήθηκαν, απλώς υπέγραψε ξεχωριστά ψήφισμα με το οποίο οι υπουργοί δικαιοσύνης των 8 ζητούν να αναληφθεί διεθνής πρωτοβουλία για την διερεύνηση των θηριωδιών που έγιναν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα και την απονομή δικαιοσύνης. Γίνεται αντιληπτό ότι το ΑΠΕ ηθελημένα ή μη προχώρησε σε διαστρέβλωση αυτού του γεγονότος εμφανίζοντας αυθαίρετα πως τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν μόνο οκτώ χώρες της ΕΕ.

Ήταν το δεύτερο «χτύπημα» του ΑΠΕ για το συγκεκριμένο θέμα καθώς στις 23/8 είχε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο με τίτλο «Το Ταλίν μετά την άρνηση της Ελλάδας να δεχθεί τις απόψεις της Εσθονίας διόρθωσε το επίσημο κείμενο για το διεθνές συνέδριο». Το ΑΠΕ επικαλείτο τηλεγράφημα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου Sputnik σύμφωνα με το οποίο «το διεθνές σκάνδαλο ανάγκασε την εσθονική προεδρία να τροποποιήσει το κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της σχετικά με το Συνέδριο».

Το ΑΠΕ είχε γράψει στο fake τηλεγράφημά του:

«Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν σήμερα στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Κραοτίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας και Σλοβακίας.»
Φαίνεται όμως ότι η σχετική είδηση απέχει πολύ από την αλήθεια αφού το υπουργείο Δικαιοσύνης της Εσθονίας, στην επίσημη ιστοσελίδα του (http://www.just.ee/en/news/european-day-remembrance-commemorated-tallinn-European Day of Remembrance Commemorated in Tallinn) αναφέρει το ψήφισμα-αίτημα 8 χωρών της ΕΕ οι οποίες σε ψήφισμα καταπέλτη εναντίον των κομμουνιστικών καθεστώτων ζήτησαν Διεθνές Δικαστήριο γι’αυτά τα εγκλήματα.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive