Με ρυθμό 3,5% αναπτύσσεται η κυπριακή οικονομία

Με ρυθμούς που πλησιάζουν αυτούς της προ κρίσης εποχής αναπτύσσεται το 2017 η κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, η οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους κατά 3,5% σε ετήσια βάση έναντι 3,7% το προηγούμενο τρίμηνο, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες.

Τις δεκαετίες πριν την κρίση η κυπριακή οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς κοντά στο 4%.

Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,9% έναντι ανάπτυξης 1% το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνει το Stockwatch.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου, η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς: «ξενοδοχεία και εστιατόρια, λιανικό και χονδρικό εμπόριο, κατασκευές και μεταποίηση». Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε ο τομέας «χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες».

Το 2016 η Κύπρος πέτυχε τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2008.  Η ΕΕ αναμένει για το 2017 επιβράδυνση στην ανάπτυξη της οικονομίας στο 2,5% ενώ το υπουργείο οικονομικών αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 3%.


Τα μέχρι στιγμής δεδομένα επιβεβαιώνουν την πιο αισιόδοξη εκτίμηση των κυπριακών αρχών.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive