Σκέρτσος (ΣΕΒ): Η οικονομία έχει ανάγκη από μια ολοκληρωμένη στρατηγική απασχόλησης για τη μετά το μνημόνιο εποχή ~ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΕΥΧΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη
Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη

ΤΟΠΙΚΑ

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Σκέρτσος (ΣΕΒ): Η οικονομία έχει ανάγκη από μια ολοκληρωμένη στρατηγική απασχόλησης για τη μετά το μνημόνιο εποχή

Ραδιοφωνική παρέμβαση για το ν/σ του υπουργείου εργασίας έκανε ο Άκης Σκέρτσος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, τονίζοντας ότι το περιεχόμενο του εργασιακού νομοσχεδίου που εισάγεται σήμερα στη Βουλή δεν ανταποκρίνεται καθόλου στο κλίμα που δημιουργείται από την κυβερνητική πλευρά.



Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το περιεχόμενο του εργασιακού νομοσχεδίου που εισάγεται σήμερα στη Βουλή δεν ανταποκρίνεται καθόλου στο κλίμα που δημιουργείται από την κυβερνητική πλευρά. Δεν είναι η μείζονα εκείνη παρέμβαση, που θα έφερνε στο προσκήνιο του διαλόγου το μέλλον της εργασίας και την ανάγκη διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής απασχόλησης. Ακόμη, η επιδίωξη για μια επιστροφή στα ισχύοντα του 2009 είναι αβάσιμη και αποπροσανατολιστική».  Τις θέσεις αυτές μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, κ. Άκης Σκέρτσος στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθήνα 9,84 και στους δημοσιογράφους κ.κ. Σταμάτη Ζαχαρό και Νεκτάριο Νώτη.  Ειδικότερα, ο κ. Σκέρτσος τόνισε τα εξής:

Με τεχνικού χαρακτήρα και μάλλον δευτερεύουσας σημασίας ρυθμίσεις ασχολείται το εργασιακό νομοσχέδιο

Το εργασιακό νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα στη Βουλή και αποτελεί κατά την κυβέρνηση μείζονα νομοθετική παρέμβαση στην αγορά εργασίας, δήλωσε. Όμως, το περιεχόμενο βέβαια του νομοσχεδίου δεν ανταποκρίνεται καθόλου στο κλίμα που δημιουργείται.   Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά από τεχνικού χαρακτήρα και μάλλον δευτερεύουσας σημασίας ρυθμίσεις που αφορούν στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, κάποιες διευθετήσεις γύρω από το ασφαλιστικό και επέκταση δικαιωμάτων σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού.

Να συζητήσουμε για το μέλλον της εργασίας σε μια οικονομία που αλλάζει

Σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε για το μέλλον της εργασίας, δηλαδή για μια ολοκληρωμένη στρατηγική απασχόλησης που θα υπηρετεί το στόχο μιας ανοιχτής και εξαγωγικής οικονομίας -μιας οικονομίας που θα στηρίζεται κατά μεγάλο μέρος στα διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες.  Αυτό σημαίνει ότι στην ημερήσια διάταξη των συναντήσεων των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών φορέων με το Υπουργείο Εργασίας θα έπρεπε να βρίσκονται θέματα, όπως οι νέες δεξιότητες που λείπουν από την αγορά εργασίας και δεν παρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες του, η παραγωγικότητα της εργασίας και της επιχείρησης ώστε να μπορεί να είναι ανταγωνιστική στις διεθνείς αγορές, το τεράστιο και μη ανταποδοτικό μη μισθολογικό κόστος που ροκανίζει σχεδόν κατά 50% το διαθέσιμο εισόδημα της μεσαίας τάξης και μειώνει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων συμβάλλοντας στο αιματηρό για τη χώρα brain drain, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αβάσιμη και αποπροσανατολιστική η προσδοκία για «επιστροφή» στα ισχύοντα του 2009.

Η προσδοκία ή η επιδίωξη της «επιστροφής» στα ισχύοντα του 2009 είναι αβάσιμη και αποπροσανατολιστική, όχι μόνο λόγω των στρεβλώσεων που χαρακτήριζαν την τότε δομή και λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς εργασίας, αλλά και γιατί η λογική της «επιστροφής» εκεί, στο εγγύτερο ή απώτερο μέλλον, του 2019, του 2021 ή του 2030, αγνοεί ότι, εν τω μεταξύ, ο κόσμος της εργασίας διεθνώς, στην ΕΕ και την ευρωζώνη, αλλάζει ραγδαία, σχολίασε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τα προβλήματα στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός ο ΓΔ του ΣΕΒ σημείωσε:


Παρακολουθούμε τις εξελίξεις συστηματικά. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη χώρα. Η κυβέρνηση οφείλει να έχει μια τελείως διαφορετική στάση στο θέμα και θεωρούμε ότι δίνονται λάθος μηνύματα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.  Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα δοθεί μια διέξοδος στο θέμα.

Share:

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Η αγορά σας περιμένει να σας εξυπηρέτηση

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΣΩΣΤΑ & ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ






klinostrom

Blog Archive