Εθνική Τράπεζα: Πουλά τη θυγατρική της στη Νότια Αφρική

Η αρχή ανταγωνισμού της Νότιας Αφρικής ενέκρινε την πώληση της South African Bank of Athens, που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 0,00%, σε θυγατρική της AFGRI Holdings και της Fairfax Africa Investment.


Η Εθνική είχε συμφωνήσει τον Μάρτιο να πωλήσει στην AFGRI Holdings το ποσοστό 99,8% που κατέχει στην SABA, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ελληνικής τράπεζας που έχει εγκρίνει η ΕΕ, όπως ανέφερε το Reuters. Η νοτιοαφρικανική αρχή ανταγωνισμού δήλωσε πως ενέκρινε τη συγχώνευση την Τρίτη, δίνοντας στην GroCapital τον έλεγχο της SABA, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Νότιας Αφρικής άφησε να εννοηθεί πως δεν θα φέρει αντιρρήσεις στη συγχώνευση.


Η South African Bank of Athens ιδρύθηκε το 1947 και παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις. Η AFGRI είναι εταιρεία παροχής αγροτικών, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επεξεργασίας τροφίμων που δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική και σε άλλες 14 χώρες της Αφρικής

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive