Τσεκούρι 30% στις συντάξεις των ενστόλων – Τα ποσά που θα πάρουν Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί

- “Εγκεφαλικά” προκαλεί ο νόμος Κατρούγκαλου στους ενστόλους - Οι συντάξεις μειώνονται πάνω από 50% μικτά και πάνω από 30% στα καθαρά


- Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί παίρνουν από 200 ως 400 ευρώ λιγότερα - Σοκ προκαλούν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων
Δεν έχουν τέλος οι μειώσεις στις συντάξεις. Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί και στρατιωτικοί όλων των βαθμίδων βλέπουν τα ποσά και δεν πιστεύουν στα μάτια τους καθώς οι μειώσεις σε σχέση με τα προ του νόμου Κατρούγκαλου ποσά είναι 200 ή και 400 ευρώ. Τα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν προκαλούν “εγκεφαλικά” σε όσους αποστρατεύτηκαν από τον Ιούλιο του 2016 και μετά.


Οι νέες συντάξεις αφορούν σε όσους αποχώρησαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας μετά τον Ιούλιο του 2016 και όχι από 13/5/2016 που ισχύει για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Οι πρώτες αποφάσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος εκδόθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορούν στρατιωτικούς με έναρξη συνταξιοδότησης από 1/1/2017 και δείχνουν το… μέλλον για όσους αποχωρούν πλέον από την υπηρεσία.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»
Με βάση ταν στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα οι μειώσεις φτάνουν, σε ό,τι αφορά στα μικτά ποσά το 50,4% και στα καθαρά, προ φόρου, στο 30,8%. Είναι ενδεικτικό ότι για τον αρχηγό ενός Σώματος η μικτή σύνταξη πάει από τα 2.609 στα 1.194 και τα καθαρά ποσά από τα 1.513 στα 1.233.


Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»
Για έναν Σμηναγό ή για τον αντίστοιχο βαθμό στα άλλα σώματα, ενώ η μικτή σύνταξη προ του νόμου Κατρούγκαλου ήταν στα 1.488 ευρώ, πλέον διαμορφώνεται στα 922 ευρώ και αντίστοιχα τα καθαρά χρήματα (προ φόρων) πέφτουν από τα 1.235 ευρώ στα 867 ευρώ το μήνα.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»
Για έναν Σμήναρχο ή για τους αντίστοιχους βαθμούς των άλλων Σωμάτων ενώ η μικτή σύνταξη ήταν στα 1.760 ευρώ διαμορφώνεται πλέον στα 1.095 ευρώ και έτσι τα καθαρά ποσά (προ φόρων) μειώνονται από τα 1.340 στα 978 ευρώ.
 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.