Σταύρος Μαλάς: Με πρόταξη την οικονομία ~ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΕΥΧΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη
Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη

ΤΟΠΙΚΑ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Σταύρος Μαλάς: Με πρόταξη την οικονομία

Έμφαση στις προτάσεις διακυβέρνησης οι οποίες θα αφορούν την οικονομία θέλει να δώσει ο υποψήφιος Σταύρος Μαλάς στην προεκλογική εκστρατεία που αναμένεται από τον Σεπτέμβιο να πάρει μπρος για τα καλά.



Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», ο Σταύρος Μαλάς, το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει έναν διευρυμένο κύκλο επαφών με διάφορους οικονομικούς φορείς, προσωπικότητες της οικονομίας και ακαδημαϊκούς, αφενός για να συγκροτήσει μία σφαιρική εικόνα γύρω από το καυτό θέμα της οικονομίας και ταυτόχρονα, να συνθέσει ένα πλέγμα απόψεων στις προτάσεις διακυβέρνησης που θα ετοιμάσει.


Πρόθεση του κ. Μαλά είναι να στείλει το μήνυμα ότι η υποψηφιότητα του αφενός μπορεί να δώσει λύσεις για τα θέματα της οικονομίας. Αφετέρου μέσα από τις προτάσεις που θα κατατεθούν, ο υποψήφιος να στείλει το μήνυμα ότι υπάρχει ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση για την κατάσταση και να διασκεδάσει ανησυχίες που υπάρχουν σε άτομα πέραν του χώρου του ΑΚΕΛ, αλλά και τον πόλεμο που ενδεχομένως να δεχθεί προεκλογικά, για τη διακυβέρνηση Χριστόφια.

Παράλληλα όμως, ο προεδρικός υποψήφιος θέλει να χτίσει και τη δική του πρόταξη σε θέματα οικονομίας, αφού θεωρείται δεδομένο ότι από το επιτελείο Αναστασιάδη, όταν και εφόσον εξαγγείλει την υποψηφιότητά του, θα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη βελτίωση των οικονομικών δειχτών και τις αναβαθμίσεις της οικονομίας που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Σε αυτά, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μαλά, θα αντιπαραβληθεί η καθημερινότητα των ανθρώπων και η ποιότητα ζωής, η οποία παρά τη βελτίωση των αριθμών, διαπιστώνεται ότι έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Στόχος είναι η ετοιμασία ενός τρίπτυχου προτάσεων για την οικονομία, οι οποίες να χαρακτηρίζονται  προοδευτικές αλλά ταυτόχρονα να συνδυάζουν και εισηγήσεις για συνέχιση της γενικότερης ανάπτυξης ταυτόχρονα όμως με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Πέραν αυτών, ο Σταύρος Μαλάς συνεχίζει τις επαφές του με διάφορα άτομα για σύσταση του εκλογικού του επιτελείου.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι να πείσει για την ανεξαρτησία της υποψηφιότητας, ή τουλάχιστον να αποδείξει ότι οι παρεμβάσεις στο προεκλογικό του πρόγραμμα θα περιοριστούν στον μέγιστο βαθμό.

Ήδη είναι ξεκάθαρα μεταξύ Μαλά και συνεργατών του ότι θα λειτουργούν δύο ξεχωριστά επιτελεία. Ένα για τον υποψήφιο το οποίο θα αποτελεί από άτομα που θα επιλέξει ο ίδιος, από το χώρο μεν της Αριστεράς αλλά όχι στελέχη του ΑΚΕΛ.

Στην ομάδα αυτή θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το πόστο κλειδί της θέσης του εκπροσώπου Τύπου, θα αναλάβει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η κ. Χαραλαμπίδου θα έχει καθαρά την ευθύνη της επικοινωνίας του υποψηφίου και της προβολής των θέσεών του.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα άτομα, παρά το γεγονός ότι έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, μέχρι στιγμής δεν μπορεί να θεωρείται τίποτε δεδομένα.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, οπόταν και ο Σταύρος Μαλάς θα εξαγγείλει και επίσημα την υποψηφιότητα του, θα έχει συμπληρωθεί σε ένα μεγάλο βαθμό και το παζλ των ατόμων του επιτελείου του.

Όσον αφορά το επιτελείο του κόμματος της Αριστεράς, τρία στελέχη θα παίζουν καθοδηγητικό ρόλο. Οι Γιώργος Λουκαϊδης, Στέφανος Στεφάνου και Ελένη Μαύρου.

Συνδετικός κρίκος των δύο επιτελείων θα είναι με βάση τα σημερινά δεδομένα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. Άτομο με το οποίο ο Σταύρος Μαλάς διατηρεί ιδιαίτερα καλές σχέσεις και παράλληλα θεωρείται άτομο το οποίο χαίρει μεγάλης εκτίμησης και εντός του ΑΚΕΛ, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Απ’ εκεί πέρα, μεταξύ των δύο επιτελείων θα υπάρχει συνεννόηση, ωστόσο το κάθε ένα θα λειτουργεί ανεξάρτητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Σταύρου Μαλά, πρόθεση του ίδιου και των συνεργατών του είναι να σταλούν ξεκάθαρα μηνύματα τώρα που είναι ακόμα αρχή, ότι δεν θα ήθελαν να υπάρχουν παρεμβάσεις από το ΑΚΕΛ, όπως επίσης και δεν θα ήθελαν να προτάσσονται έντονα κάποιες θέσεις από στελέχη της Εζεκίας Παπαϊωάννου, ιδιαίτερα όσον αφορά το Κυπριακό, τις οποίες ο ίδιος δεν συμμερίζεται πλήρως.

Αντίθετα, στόχος είναι να βρεθεί ένας τρόπος, η υποψηφιότητα Μαλά να αποτελέσει και τη γέφυρα για επαναφορά στο προσκήνιο του Νίκου Κατσουρίδη, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει διαφοροποιηθεί σε κάποια θέματα στο Κυπριακό από τη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος.

Η ανοικτή επιστολή του Δημ. Χριστόφια

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός και για την ανοικτή επιστολή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και την κριτική που ασκούσε στον Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό.

Τέτοιες ενέργειες θεωρούν ότι ζημιώνουν την προσπάθεια που γίνεται για να κτιστεί ένα προφίλ υποψηφίου ο οποίος θέλει να προτάξει την ανεξαρτησία του και να μη βρεθεί σε καμία περίπτωση απολογητής ή υπερασπιστής της πενταετίας Χριστόφια.

Ως εκ τούτου, θέλουν να προλάβουν τυχόν άλλες ανάλογες ενέργειες στο μέλλον, οι οποίες θα ήταν καταστροφικές επικοινωνιακά για τον Σταύρο Μαλά.

Φρίξος Δαλίτης

Share:

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Η αγορά σας περιμένει να σας εξυπηρέτηση

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΣΩΣΤΑ & ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ






klinostrom

Blog Archive