Attica: Αποκτά το 100% της Hellenic Seaways ~ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΕΥΧΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη
Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη

ΤΟΠΙΚΑ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Attica: Αποκτά το 100% της Hellenic Seaways

(upd) Συμφωνία με τις Μινωϊκές Γραμμές για την εξαγορά του 48,5% έναντι ποσού 78,5 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος Grimaldi αγοράζει το Superfast III έναντι 74,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι Μινωϊκές αποκτούν το Highspeed 7 έναντι 25 εκατ. ευρώ.
Στην απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW προχώρησε η Attica Group ΑΤΤΙΚΑ +3,48% καθώς επήλθε συμφωνία με τις Μινωικές Γραμμές για την εξαγορά του 48,5% της HSW που κατείχε η εισηγμένη.



Η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά του 48,5% με καταβολή μετρητών, ενώ συνοδεύεται από μεταβιβάσεις πλοίων.

Με αυτό τον τρόπο λύνεται το… «κουβάρι» των εξελίξεων στην HSW με την Attica να αποκτά το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου, τρέχοντας με άλλη άνεση τις διαδικασίες έγκρισης της συγχώνευσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η επίσημη ανακοίνωση των Μινωικών
Η Εταιρεία Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. ανακοινώνει ότι σήµερα 26/10/2017 υπεγράφη καταρχήν συµφωνία-πλαίσιο µε την εταιρεία ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών προκειµένου να προχωρήσει στη διάθεση του συνόλου των µετοχών που κατέχει σήµερα στην εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. (HSW) καθώς και στην αγορά 2 πλοίων.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω συµφωνία-πλαίσιο περιλαµβάνει τις ακόλουθες επιµέρους και αλληλεξαρτώµενες (en bloc) συναλλαγές οι οποίες είναι:

• Πώληση από τις Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. στην ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών των 37.667.504 µετοχών της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. οι οποίες αντιπροσωπεύουν σήµερα ποσοστό 48,53% του καταβεβληµένου µετοχικού της κεφαλαίου της, έναντι τιµήµατος € 78.500.000.

• Αγορά του πλοίου “SUPERFAST XII” από εταιρεία του Οµίλου Grimaldi, κύριο µέτοχο των Μινωικών Γραµµών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 100% θυγατρική της ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών, έναντι συνολικού τιµήµατος €74.500.000.

• Αγορά από τις Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. του ταχύπλοου πλοίου “HIGHSPEED 7” από την εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. έναντι συνολικού τιµήµατος € 25.000.000.

Η υλοποίηση της συµφωνίας τελεί, µεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισµού και τη λήψη των αναγκαίων εταιρικών και άλλων εγκρίσεων. Οι παραπάνω συναλλαγές θα ολοκληρωθούν µόλις πραγµατοποιηθεί η απόκτηση ελέγχου της εταιρείας HSW από την ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών, για την οποία η τελευταία έχει υποβάλει σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισµού λόγω άλλης συναλλαγής και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης.
Οι Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. εκτιµούν ότι η υλοποίηση της συναλλαγής θα είναι επωφελής για την εταιρεία αλλά και θα συνδράµει µακροπρόθεσµα στον εξορθολογισµό της εσωτερικής ακτοπλοϊκής αγοράς και τη διατήρηση ορθού επιπέδου υγιούς ανταγωνισµού στον κλάδο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Attica Group ΑΤΤΙΚΑ +3,48%
Η Attica Α.Ε. Συμμετοχών (η «Attica Group ΑΤΤΙΚΑ +3,48%»), θυγατρική εταιρία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), ανακοινώνει ότι σύναψε συμφωνία με τις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. («Minoan Lines») για: (i) την εξαγορά (εφεξής η «Εξαγορά») από την Attica Group ΑΤΤΙΚΑ +3,48% 37.667.504 μετοχών της εταιρίας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ ΑNE (εφεξής «HSW»), ήτοι ποσοστού 48,53% του μετοχικού της κεφαλαίου, έναντι τιμήματος τοις μετρητοίς Ευρώ 78,5 εκατ. και (ii) την πώληση του πλοίου SUPERFAST XII σε εταιρία του Ομίλου Grimaldi έναντι τιμήματος τοις μετρητοίς Ευρώ 74,5 εκατ. και (iii) την πώληση του πλοίου HIGHSPEED 7 στην Minoan Lines έναντι τιμήματος τοις μετρητοίς Ευρώ 25 εκατ., μετά την ολοκλήρωση της Εξαγοράς και τη λήψη των σχετικών εταιρικών και άλλων εγκρίσεων.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Minoan Lines τελεί υπό συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και εγκρίσεις από αρμόδιες Αρχές, όπου αυτό απαιτείται.

Με την ολοκλήρωση της Εξαγοράς και της απόκτησης του 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW κατά τα διαλαμβανόμενα στην από 11.8.2017 ανακοίνωσή της, η Attica Group ΑΤΤΙΚΑ +3,48% θα κατέχει συνολικά ποσοστό 98,83% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.

Από πλευράς Attica Group ΑΤΤΙΚΑ +3,48%, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη συμφωνία διετέλεσε η UBS Limited, η οποία είναι εξουσιοδοτημένη από την PRA και τελεί υπό τους κανονισμούς της FCA στο Ηνωμένο Βασίλειο, και Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρία Μπερνίτσας.

Share:

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Η αγορά σας περιμένει να σας εξυπηρέτηση

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΣΩΣΤΑ & ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ






klinostrom

Blog Archive