Αυτοί είναι οι πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή! Στοιχεία για επαγγελματίες σε όλη την χώρα


Οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την έκδοση αποδείξεων δεν απέδωσαν μόνο καρπούς αλλά και αναλυτικά στοιχεία για τους κλάδους επαγγελματιών που… ρέπουν στην φοροδιαφυγή!Όπως γράφει το capital.gr ενώ θα περίμενε κανείς ότι η μη έκδοση αποδείξεων θα ήταν πιο συχνή στις Κυκλάδες όπου γίνονται και οι μεγαλύτεροι τουριστικοί τζίροι, τα στοιχεία δείχνουν άλλα.

Η περιοχή με τη μεγαλύτερη φορολογική παραβατικότητα ήταν η Κέρκυρα με 59%, η Ζάκυνθος με 34%, η Κεφαλονιά με 32%, η Λάρισα με 32% και το Ρέθυμνο με 31%.

Έκπληξη προκαλούν και οι κλάδοι στους οποίους εμφανίζεται η μεγαλύτερη φορολογική παραβατικότητα. Έτσι πρώτα σε παραβατικότητα (ποσοστό επιχειρήσεων που εντοπίσθηκαν να μην εκδίδουν αποδείξεις ή να πραγματοποιούν άλλες φορολογικές παραβάσεις) εμφανίζονται οι Παραγωγοί πάγου και τα Ενεχυροδανειστήρια: 61% και ακολουθούν

Ταξί: 56%
Πούλμαν: 54%
Βυτιοφόρα νερού- Θαλάσσια σπορ: 53%
Χονδρεμπόριο ενδυμάτων: 52%
Περιποίηση νυχιών- γραφεία τελετών- κέτερινγκ: 50%
Πολύ καλύτερη όμως είναι η εικόνα σε κλάδους όπου γίνονται συστηματικά έλεγχοι. Έτσι τα ποσοστά παραβατικότητας σε αυτούς τους κλάδους έχουν ως εξής:

Καντίνες- Κουρεία: 29%
Υπαίθριο εμπόριο: 26%
Καφενεία- Ενοικιαζόμενα: 25%
Ψητοπωλεία- Ταβέρνες: 24%

Καφετέριες: 13%

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive