Τι φέρνει το νέο έτος στη φορολογία ~ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΕΥΧΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη
Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη

ΤΟΠΙΚΑ

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Τι φέρνει το νέο έτος στη φορολογία

Με στόχο ένα πιο δίκαιο αλλά και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, το επόμενο έτος η κυβέρνηση, υπό την επίβλεψη των θεσμών, αναμένεται να προχωρήσει σε παρεμβάσεις με μακροχρόνιο ορίζοντα.



Οι βασικότερες θα είναι:

Νέες αντικειμενικές αξίες

Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018 οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να επικαιροποιηθούν και να έρθουν πιο κοντά σε όσα ισχύουν στην αγορά.
Το επόμενο διάστημα θα συσταθούν 75 επιτροπές σε όλη τη χώρα για το σκοπό αυτό.
Υπόψη τους θα λάβουν σχετικές εισηγήσεις από παράγοντες της κτηματαγοράς.
Οι αλλαγές μεταβολές των τιμών ζώνης αναμένεται να κινηθούν σε τρία επίπεδα:
– Μειώσεις στις «ακριβές» περιοχές από 10% έως και 25%
– Μικρές αναπροσαρμογές, προς τα πάνω ή προς τα κάτω, στις τιμές ζώνης των μεσαίων περιοχών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
– Αυξήσεις σε αστικά κέντρα της περιφέρειας όπου οι τιμές θεωρούνται πολύ χαμηλές

Μικροαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ
Ο ΕΝΦΙΑ είναι εδώ για να μείνει και το επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπει ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει κατά 3 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές στα κλιμάκια και τους συντελεστές του κύριου φόρου με βάση τα τετραγωνικά επιφάνειας αλλά και στα κλιμάκια και τους συντελεστές του συμπληρωματικού φόρου που υπολογίζεται βάση της συνολικής αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας

Τροποποιήσεις στα τεκμήρια διαβίωσης

Προβλέπεται επαναξιολόγηση συνολικά του συστήματος των τεκμηρίων διαβίωσης.
Από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να γίνουν προτάσεις για όλο το φάσμα, από τα Ι.Χ. μέχρι και την κύρια και δευτερεύουσα κατοικία των φορολογουμένων.
Καθώς όμως τα τεκμήρια έχουν αποδειχθεί «χρυσορυχείο» , οι παρεμβάσεις θα είναι περιορισμένες ώστε να μην κινδυνεύσουν τα 2 δισεκατομμύρια που φέρνουν ετησίως.
Οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως τις κατοικίες πολύ μεγάλης επιφάνειας και τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.
Συγκεκριμένα για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, αναμένεται μείωση του τεκμηρίου για να «ζωντανέψει» ξανά η αγορά των συγκεκριμένων οχημάτων.

Πληρωμή φόρων με τον μήνα
Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τη δυνατότητα πληρωμής φόρων από τα φυσικά πρόσωπα με τον μήνα και όχι στο δεύτερο εξάμηνο όπως ισχύει τώρα για πολλούς.
Στόχος όλοι οι φορολογούμενοι να έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις τις φορολογικές τους οφειλές.

Αλλαγές στη φορολόγηση της ναυτιλίας
Είναι γνωστό ότι οι θεσμοί έχουν βάλει στο στόχαστρο τη φορολόγηση των εφοπλιστών
Πιέζουν ώστε να υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τη φορολόγηση της ναυτιλίας σύμφωνα με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίες θα βασίζονται στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως η εθελοντική συνεισφορά της ναυτιλιακής κοινότητας που υπολογίζεται ως φόρος επί της χωρητικότητας των πλοίων να γίνει υποχρεωτική.



 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
Share:

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Η αγορά σας περιμένει να σας εξυπηρέτηση

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΣΩΣΤΑ & ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ






klinostrom

Blog Archive