Bloomberg: Η απάντηση στην κρίση της Ελλάδας είναι η κάνναβη

Ως αντίδοτο στην ανεργία που αυξάνεται 20% κάθε χρόνο και μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, αντιμετωπίζει την καλλιέργεια, επεξεργασία και εξαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στη Βέροια η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg. Η νέα νομοθεσία θα μπορούσε να καταστήσει το σχέδιο πραγματικότητα το προσεχές καλοκαίρι.Υπεύθυνος του έργου είναι ο κ. Γεώργιος Ζαφείρης, ο οποίος είναι διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας Golden Greece Holdings, η οποία είναι υπεύθυνη για το συντονισμό της ομάδας 10 επενδυτών από χώρες όπως ο Καναδάς, η Βρετανία, το Καζακστάν και η Πολωνία, σύμφωνα με τον οποίο στην περιοχή της Βέροιας θα δημιουργηθούν περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα 2 έως 3 χρόνια.

Ο πρώτος γύρος επενδύσεων εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ και θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ το 80% των θέσεων εργασίας σε τομείς όπως η καλλιέργεια, το εμπόριο και οι μεταφορές θα μπορούσαν να καλυφθούν από Έλληνες.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Μπλέιντι, έναν από τους επενδυτές στο πρόγραμμα της Βέροιας, δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο προσλήψεων εργαζομένων από άλλες χώρες, που έχουν εμπειρία στην καλλιέργεια κάνναβης, τονίζοντας ότι στόχος είναι να εκπαιδευτούν τόσοι Έλληνες, όσοι χρειάζονται για την καλλιέργεια την επεξεργασία και την εξαγωγή της παραγώμενης ποσότητας.

Ο κ. Μπλέιντι ωστόσο πάει το σενάριο και ένα βήμα παραπέρα, σύμφωνα με το Bloomberg, υποστηρίζοντας ότι ενώ τα αρχικά σχέδια θα επικεντρωθούν στην καλλιέργεια, την επεξεργασία, τη συσκευασία και την εξαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης, οι επενδυτές εξετάζουν επίσης την ενδεχόμενη «αγορά αναψυχής σε σχέση με την κάνναβη στη χώρα, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα επιλέξει πληρέστερη νομιμοποίηση στο μέλλον».

Το πρακτορείο φιλοξενεί και δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, ο οποίος φέρεται να είπε, ότι «υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές για την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του νέου νομικού πλαισίου για τη χρήση κάνναβης στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να βοηθήσει οποιοδήποτε επενδυτικό σχέδιο, που θα μπορούσε να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομίας».


Εκτός όμως από την επίμονα υψηλή ανεργία, η υλοποίηση της επένδυσης στην αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά και τα εισοδήματα όσων θα ασχοληθούν με αυτήν, σύμφωνα με τον κ. Μπλέιντι. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Bloomberg, τα εισοδήματα των εργαζομένων στη νόμιμη βιομηχανία κάνναβης μπορούν να φθάσουν τα 80.000 έως 100.000 ευρώ ετησίως.
 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive