«Η υπερφορολόγηση είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης»

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις εμφανίστηκε απόλυτα ξεκάθαρος λέγοντας ότι η υπερφορολόγηση ήταν καθαρά επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.Ο κ. Ντομπρόβσκις αναφερόμενος στο κυρίαρχο στοιχείο του μείγματος πολιτικής του τρίτου μνημονίου είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν «επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων».

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, σημείωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι για την ολοκλήρωση της πρέπει να υλοποιηθούν 95 προαπαιτούμενα και πρόσθεσε ότι πολλά από αυτά αφορούν την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Όσον αφορά στην άποψη που εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για την «καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ευθέως ότι αυτή η συζήτηση είναι πρόωρη και ότι το μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να αφορά στους στόχους των δύο επόμενων προϋπολογισμών, οι οποίοι θα πρέπει να οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5%.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive