ΕΤΕ: Γιατί δεν ανησυχεί για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο «κουβάς» των 2 δισ. ευρώ από τον οποίο προβλέπεται να πληρωθεί το τίμημα των 958 εκατ. και οι προσωπικές εγγυήσεις των J. Calamos και M. Fairfield. Τι διευκρινίζουν πηγές του Exin Group για τα προβλήματα ρευστότητας στην αντασφαλιστική Exin Re.
Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στην Εθνική Τράπεζα για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin Partners καθώς, όπως διευκρινίζουν κύκλοι του ομίλου, η καταβολή του τιμήματος των 958 εκατ. ευρώ είναι απολύτως διασφαλισμένη.Με βάση τη συμφωνία μεταξύ Exin και Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ 0,00%, το τίμημα των 958 εκατ. ευρώ θα πληρωθεί από τα κεφάλαια, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, που έχει αντλήσει το fund που διαχειρίζεται η Exin Partners.

Πέραν αυτού η Εθνική έχει λάβει εγγυήσεις, τόσο από τον όμιλο Exin, όσο και προσωπικά από τους βασικούς μετόχους της Exin Partners, J Calamos, J. Koudounis και M. Fairfield.


Η Exin Partners ελέγχεται μετοχικά από τα τρία προαναφερόμενα πρόσωπα και αποτελεί την εταιρεία, που συναποφασίζει, μαζί με την επενδυτική επιτροπή του fund, τις επενδύσεις των κεφαλαίων που αντλήθηκαν. Στο πλαίσιο αυτό έχει, ήδη, αποφασισθεί ότι το fund θα διαθέσει κεφάλαια από τα 2 δισ. ευρώ, που έχει συγκεντρώσει, για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το ποσοστό θα μεταβιβασθεί εν συνεχεία στην Exin Holdings μέσω μιας πολύπλοκης συμφωνίας.

Ως εκ τούτου, τα ταμειακά προβλήματα που ανέκυψαν εδώ και μήνες στην Exin Re, η οποία είναι νεοπαγής αντασφαλιστική εταιρεία που ελέγχεται από την Exin Holdings δεν βάζουν σε κίνδυνο την συναλλαγή για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, ανοίγουν, όμως, μικρό θέμα για το αν μετρήθηκε σωστά το ρίσκο εκτέλεσης του αγοραστή (execution risk) ενός νεοπαγούς επενδυτικού- ασφαλιστικού ομίλου.

Όπως σημειώνουν πηγές προσκείμενες στην Exin τα ταμειακά προβλήματα της Exin Re δημιουργήθηκαν λόγω της αντιδικίας μεταξύ της μητρικής και του διευθύνοντος συμβούλου της αντασφαλιστικής για υποκλοπή στοιχείων. Έχουν κατατεθεί σχετικές αγωγές με εκατέρωθεν διεκδικήσεις σημαντικών ποσών για νεοσύστατη εταιρεία.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive