ΕΒΕΠ: Συμμετέχει στην 82η ΔΕΘ με περίπτερο αφιερωμένο στη ναυτιλία ~ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΕΥΧΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη
Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη

ΤΟΠΙΚΑ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΒΕΠ: Συμμετέχει στην 82η ΔΕΘ με περίπτερο αφιερωμένο στη ναυτιλία

Φέτος, το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή, τονίζει η ΕΒΕΠ.
Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς χαιρετίζει τη διεξαγωγή της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, του μεγαλύτερου και παλαιότερου εμπορικού, εκθεσιακού θεσμού στη χώρα μας, που πραγματοποιείται φέτος μεταξύ 9 και 17 Σεπτεμβρίου 2017.



Το Ε.Β.Ε.Π. συμμετέχει στην φετινή Δ.Ε.Θ. με ειδικό Περίπτερο αφιερωμένο στην Ελληνική Ναυτιλία, φιλοξενώντας επιχειρήσεις μέλη του που δραστηριοποιούνται στον Ναυτιλιακό κλάδο, ενώ παρουσιάζει πανελλαδικά το πρώτο Ελληνικό Ναυτιλιακό Cluster "Maritime Hellas", σε συνεργασία με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Η Έκθεση έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την οικονομική και εμπορική ζωή της Β. Ελλάδας, αποτελώντας παράλληλα διαχρονικό σύμβολο και σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα. Φέτος, το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή. Μάλιστα, παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα και συμμετοχή από πλευράς Επιμελητηρίων, με πολλές ελληνικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, που τους ενδιαφέρει να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και να δικτυωθούν με κινέζικες εταιρείες, καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς είναι γνωστό ότι καταβάλλει συνεχώς συστηματικές προσπάθειες για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων - μελών του, αποτελώντας έναν αξιόπιστο σύμμαχο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Σε μία περίοδο, κατά την οποία η χώρα αναζητά, δυστυχώς ακόμη, την έξοδο από την ύφεση η ενδυνάμωση αναπτυξιακών θεσμών, το εμπορικό σκέλος της Δ.Ε.Θ. έχει φέτος ιδιαίτερη σημασία.

Σύσσωμο το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. εύχεται σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία, με πολλές και επικερδείς συμφωνίες. Μακάρι η 82η Δ.Ε.Θ. να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού και, κατ’ επέκταση, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων της Έκθεσης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Βασίλης Κορκίδης, σημειώνει:

«...Η ΔΕΘ πάντοτε ήταν ένα ορόσημο στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου, δεδομένου ότι στο πλαίσιό της και με αφορμή αυτή, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση αλλά και οι φορείς εκπροσώπησης της οικονομίας παρουσίαζαν τα σχέδιά τους και κατέθεταν τις προτάσεις τους. Η χρονική συγκυρία του Σεπτέμβρη, ως σημείου αφετηρίας για την κυβέρνηση και την αγορά, έδινε τη δυνατότητα για την αποτίμηση των πεπραγμένων της παρελθούσας χρονιά και λειτουργούσε σαν εφαλτήριο για διορθώσεις λαθών, για νέες προτάσεις και για μακροπρόθεσμους προγραμματισμούς. Δυστυχώς η περίοδος της κρίσης άλλαξε το περιεχόμενο των ΔΕΘ. Από ορόσημο ελπίδας κατέληξε σταθμός καταγραφής της αυξανόμενης δυσπραγίας. Κάθε Σεπτέμβρη προσερχόμαστε στις εργασίες της ΔΕΘ με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, η οποία πάντοτε με το πέρας της χρονιάς διαψεύδεται. Ωστόσο, είναι στη φύση των ανθρώπων της αγοράς να μην καταθέτουμε τα όπλα, να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με έναν δημιουργικό ρεαλισμό και να διεκδικούμε τα προσήκοντα και τα δέοντα από τους κυβερνώντες...»

Share:

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Η αγορά σας περιμένει να σας εξυπηρέτηση

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΣΩΣΤΑ & ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ






klinostrom

Blog Archive