Το μέλλον στη ναυτιλία πλησιάζει: Απομακρυσμένος έλεγχος πλοίου από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων [ βιντεο ]

Ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον της ναυτιλίας πραγματοποίησε ο φινλανδικός τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä, προχωρώντας σε επιτυχημένη δοκιμή απομακρυσμένου ελέγχου πλοίου από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Wärtsilä, η εταιρεία πέτυχε τον έλεγχο ενός πλοίου της αμερικανικής ναυτιλιακής Gulfmark Offshore από τα γραφεία της στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, ενώ το πλοίο Highland Chieftain βρισκόταν στη Βόρεια Θάλασσα, ανοιχτά της Σκωτίας.

Σε ένα διάστημα 4 ωρών που κράτησε η δοκιμή, στο πλοίο επιχειρήθηκαν από τα γραφεία της εταιρείας μία σειρά από μανούβρες, τόσο σε υψηλή όσο και σε χαμηλή ταχύτητα, και όλες εκτελέστηκαν ορθά. Αυτό μάλιστα που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι στη δοκιμή δε χρησιμοποιήθηκε καμία τεχνολογία βασισμένη στην ξηρά, παρά μόνο η δορυφορική επικοινωνία του πλοίου.

“Η Wärtsilä είναι δεσμευμένη στην ανάπτυξη τεχνολογιών που επιτρέπουν ένα Έξυπνο Ναυτιλιακό μέλλον. Στην εποχή της ψηφιοποίησης, το μελλοντικό Έξυπνο Ναυτιλιακό οικοσύστημα θα περιλαμβάνει τη σύνδεση “έξυπνων” πλοίων με “έξυπνα” λιμάνια, ώστε να επιτρέπει μία ακόμα πιο αποδοτική χρήση στοιχείων. Θα μειώσει επίσης την επίδραση στο κλίμα, ενισχύοντας την ασφάλεια”, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Roger Holm.


Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Ψηφιακού της εταιρείας, Andrea Morgante, δήλωσε: “Ένα από τα πρώτα και πιο κρίσιμα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε στο δρόμο για την έξυπνη ναυτιλία είναι η ανάπτυξη αποδοτικών και αξιόπιστων δυνατοτήτων απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως οι περιορισμοί στο bandwidth και η κυβερνοασφάλεια. Αυτή η δοκιμή αποτελεί μία σαφή ένδειξη ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να το πετύχουμε αυτό. Το γεγονός ότι κατέστη εφικτός ο απομακρυσμένος έλεγχος του πλοίου μέσα σε λίγες μόνο ώρες αποτελεί ισχυρή ενίσχυση της θέσης της Wärtsilä στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης ναυτιλιακής τεχνολογίας”.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive