Κρήτη: Σε αδιέξοδο οι πρατηριούχοι λόγω υψηλών φόρων

Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο κλάδος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων στην Κρήτη, λόγω της υψηλής φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, που έχει επιβληθεί στον κλάδο τους, καθιστώντας την επιβίωση τους αρκετά δύσκολη και σε αρκετές περιπτώσεις ανέφικτη.Οι οικονομικές πιέσεις, που δέχονται οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων σε συνδυασμό με την αφαίμαξη των εισοδημάτων των καταναλωτών έχουν οδηγήσει ήδη αρκετούς σε “λουκέτο”, ενώ η κατάσταση πρόκειται να επιδεινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Μπορεί το πρόβλημα να εμφανίζεται εντονότερο στην υπόλοιπη χώρα, ωστόσο δεν πάει πίσω και η Κρήτη, με τους πρατηριούχους να βλέπουν το τζίρο τους να μειώνεται συνεχώς και τις φορολογικές τους υποχρεώσεις να αυξάνονται.

Οι πρατηριούχοι πιέζονται αρκετά και δε μπορούν να τα βγάλουν εύκολα πέρα, αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης.

“Οι υψηλοί φόροι και το ασφαλιστικό κλείνουν τα πρατήρια. Το πρόβλημα ήταν εντονότερο στην υπόλοιπη χώρα, αλλά τώρα έχει έρθει και στην Κρήτη. Η φορολογία στα καύσιμα έχει μειώσει την κατανάλωση γι’αυτό και οι πρατηριούχοι πιέζονται, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε κλείσιμο” προσθέτει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμόλη, αρκετοί πρατηριούχοι δε θα μπορούν πλέον να αντέξουν τη δυσβάσταχτη φορολογία, θα εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις τους και πολλά πρατήρια θα περάσουν στα χέρια των εταιρειών.

“Το ποσοστό με το οποίο δουλεύουμε οι πρατηριούχοι είναι πολύ μικρό και γι’ αυτό πολλοί δε μπορούν να αντέξουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί αρκετά ο αριθμός των πρατηρίων που λειτουργούν, καθώς από τα 8.500 πρατήρια που υπήρχαν πανελλαδικά, τώρα πλέον έχουμε φτάσει στα 3.800”τονίζει ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών.

Αναλυτικά οι επιβαρύνσεις από 1.1.2017 πάνω στα κέρδη των πρατηρίων:

Μέσος όρος προμήθειας 26,85% επί των μεικτών κερδών στα καύσιμα (μέσο κέρδος στη βενζίνη-95 3%, στο Π.Κ. 4,5% και στο Π.Θ. 4%, άρα το 1% προμήθειας αντιστοιχεί στο 33,33%, 22,22% και 25% επί των μεικτών κερδών αντίστοιχα και ο μ.ο. είναι26,85%).

Συντελεστές φορολογίας εισοδήματος φυσ. προσώπων 22%, 29% μέχρι και 45%

Εισφορά κύριας σύνταξης 20% επί του ετήσιου εισοδήματος

Εισφορά επικουρικής σύνταξης (ΤΕΑΠΥΚ) 7,5% επί του ετήσιου εισοδήματος

Εισφορά υγειονομικής περίθαλψης 6,95% επί του ετήσιου εισοδήματος

Εισφορά αλληλεγγύης 2,2% ως 10% επί του ετήσιου εισοδήματος άνω των 8.000€

Τέλος επιτηδεύματος ως 650€.


ΠΗΓΗ: cretapost.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive