Μήνυση Βαρουφάκη στην ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

Μήνυση κάνουν ο Γιάνης Βαρουφάκης και ένας Γερμανός Ευρωβουλευτής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ζητώντας να έχουν πρόσβαση σε έγγραφο που σχετίζεται με την απόφαση της ΕΚΤ να «παγώσει» τη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες το 2015, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.Μια κίνηση που αύξησε την πίεση τότε στην κυβέρνηση Τσίπρα, υποχρεώνοντάς την να επιβάλει capital controls και που αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της, όπως τονίζει το δημοσίευμα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερμανός Ευρωβουλευτής, Φάμπιο Ντεμάζι, ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να υποχρεώσει την ΕΚΤ να αποκαλύψει το νομικό σκεπτικό στο οποίο στηρίχθηκε η απόφασή της για τις ελληνικές τράπεζες.

«Περιορίζοντας τη ρευστότητα στον τραπεζικό τομέα για να εφαρμοστούν περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις φόρων και για να επιτευχθούν ιδιωτικοποιήσεις σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, η ΕΚΤ παραβίασε την εντολή της» σημείωσε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής.

Η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημά τους και έτσι Βαρουφάκης και Ντεμάζι στράφηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να έχουν πρόσβαση στο έγγραφο.

Αξιωματούχος της ΕΚΤ που επικαλείται το Reuters, αναφέρει ότι η νομική εκτίμηση ήρθε πριν από την απόφαση για πάγωμα της χρηματοδότησης, τουλάχιστον δύο μήνες. Η ΕΚΤ αποφάσισε να μην αποκαλύψει το έγγραφο για να προστατεύσει τους νομικούς της συμβούλους και τις εσωτερικές διεργασίες, σύμφωνα με τον ίδιο.


Ο δικηγόρος των καταγγελλόντων αναφέρει ότι «υπάρχει θέμα δημοσίου συμφέροντος στο να ενημερωθούμε μέχρι ποιο σημείο η ΕΚΤ στάθμιζε διαφορετικούς στόχους μεταξύ τους και πώς οι ίδιοι και οι νομικοί τους σύμβουλοι ερμήνευσαν το νομικό πλαίσιο». ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


TOP PIZZA ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive