Επένδυση στην Ελλάδα από τον αμερικανικό κολοσσό Tesla ~ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΕΥΧΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη
Ευχές του Δικηγόρου, Νομικού Συνεργάτη Γλυφάδας & Συμβούλου του Υπ. Τουρισμού κ. Αναστάσιου Ε. Θωμαΐδη Ευχές της κ. Ελεονώρα Μαρούλη - Σαπουνάκη Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας» Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Αντιδημάρχου (Εσόδων & Προγραμματισμού) Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας - κ. Στέλιου Κουρουπάκη Ευχές της Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη

ΤΟΠΙΚΑ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Επένδυση στην Ελλάδα από τον αμερικανικό κολοσσό Tesla

Σε μια επιχειρηματική κίνηση η οποία αναμένεται να έχει τεράστια οφέλη για την ελληνική οικονομία προχώρησε την Πέμπτη ο αμερικανικός γίγαντας αυτοκινήτων, έρευνας και τεχνολογίας TESLA του Elon Musk.


Η αμερικανική πολυεθνική μέσω θυγατρικής της στην Ολλανδία, την Tesla Motors Netherlands B.V. (μέτοχος κατά 100% είναι η Tesla Motors, Inc.), προχώρησε στην σύσταση ελληνικής εταιρίας της Tesla Greece και ενός γραφείου έρευνας και ανάπτυξης.

Ειδικότερα, την Πέμπτη καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η σύσταση της μονοπρόσωπης ΙΚΕ, με έδρα το Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος και διαχειριστή τον Werkman Stephan.

Το Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος ιδρύθηκε από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και είναι ένα από τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας σε Φυσικές Επιστήμες, με σκοπό να ενισχύσει τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, προσφέροντας υπηρεσίες θερμοκοιτίδας, στήριξης νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων και επιστημονικό περιβάλλον συνεργασίας για ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, με τα πέντε Ινστιτούτα του που καλύπτουν τους σημαντικότερους τομείς των θετικών επιστημών, διεξάγει έρευνα στην αιχμή της Επιστήμης και Τεχνολογίας και στοχεύει μέσω του ΤΕΠΑ Λεύκιππος να λειτουργεί ως φυτώριο τεχνοβλαστών και νεοφυών επιχειρήσεων, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας επελέγη μεταξύ τριών άλλων χωρών τις οποίες εξέταζε ο αμερικανικός γίγαντας του Elo Musk, προκειμένου να δημιουργήσει γραφείο έρευνας και ανάπτυξης.

«Η Tesla δημιουργεί ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ», δήλωσε εκπρόσωπος της πολυεθνικής εταιρείας, μιλώντας στο electrek.co.

«Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά ταλέντα στην επιστήμη της ηλεκτροκινητικής και τεχνολογικά πανεπιστήμια, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το electrek.co, τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla, είναι Έλληνες απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ειδικότερα, πρόκειται για τον κύριο σχεδιαστή αυτοκινήτων Κωνσταντίνο Λάσκαρη, τον μηχανικό σχεδιασμού αυτοκινήτων Κωνσταντίνο Μούρχα και τον μηχανικό σχεδιασμού προσωπικού Βασίλη Παπανικολάου, αν και δεν είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν «επανδρώσει» την Tesla.


Πηγή: Economy.gr



 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >
Share:

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Η αγορά σας περιμένει να σας εξυπηρέτηση

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΣΩΣΤΑ & ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ






klinostrom

Blog Archive