Ακίνητα: Καίνε τους ιδιοκτήτες οι νέες αντικειμενικές αξίες – Μικρότεροι οι φόροι στα ακριβά ακίνητα

- Οι λαϊκές συνοικίες θα πληρώσουν τη... νύφη με τις αντικειμενικές αξίες - Οι φόροι αναμένεται να αυξηθούν μαζί με τις τιμές


- Δείτε σε ποια ακίνητα θα μειωθούν κατά 15% οι αξίες
Παγίδες αλλά και ευκαιρίες κρύβουν οι νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα. Οι φόροι, που υπολογίζονται με βάση αυτές αυξάνονται και μειώνονται αναλόγως.


Όλα δείχνουν ότι με τις νέες αντικειμενικές πλήττεται κυρίως η λεγόμενη λαϊκή κατοικία, καθώς θα αυξηθούν μαζί με τις αντικειμενικές οι φόροι και τα τέλη που συνοδεύουν ένα ακίνητο, ενώ σημαντική θα είναι η μείωση για τα ακριβά ακίνητα.

Οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για μειώσεις στα ακίνητα με αντικειμενική αξία αυτή τη στιγμή άνω των 2.500 ευρώ το τετραγωνικό. Οι μειώσεις στις αξίες υπολογίζονται στο 15% κατά μέσο όρο.

Για τα ακίνητα με αντικειμενική από 850 ευρώ ως 2.500 ευρώ δεν υπάρχει κανόνας, καθώς ανάλογα με τις εμπορικές θα υπάρξουν αλλού αυξήσεις και αλλού μειώσεις.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση στις αντικειμενικές αξίες περιοχών όπου σήμερα η τιμή κινείται ως τα 850 ευρώ.

Έτσι για όσους έχουν ένα ακίνητο με σημερινή αντικειμενική αξία ως τις 2.500 ευρώ και το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή όπου η εμπορική αξία είναι μεγαλύτερη είναι καλό να προχωρήσουν, εάν το θέλουν, σε κινήσεις που αργότερα θα είναι πιο ακριβές με βάση τη νέα αντικειμενική όπως γονική παροχή, κληρονομία, μεταβίβαση κλπ.

Αντιθέτως όσοι διαθέτουν ακίνητο με σημερινή αντικειμενική άνω των 2.500 ευρώ καλό θα είναι να περιμένουν τις νέες αντικειμενικές καθώς και οι φόροι που συνοδεύουν το ακίνητο θα είναι σαφώς χαμηλότεροι.

Οι φόροι που συνδέονται με τις αντικειμενικές αξίες:
ΕΝΦΙΑ

Τεκμήριο κατοικίας

Τεκμαρτό εισόδημα επαγγελματικής στέγης

Τέλος ακίνητης περιουσίας

ΦΠΑ νεόδμητων

Φόρος μεταβίβασης

Φόρος γονικής παροχής

Φόρος δωρεάς

Φόρος κληρονομιάς

Φόρος χρησικτησίας

Φόρος ανταλλαγής

Δημοτικός φόρος

Τέλη νομικών

Τέλος μετεγγραφής

Τέλος εγγραφής στο κτηματολόγιο

Πρόστιμα αυθαιρέτων

Εισφορά σε γη και χρήμα

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive