Πως θα διαμορφωθούν οι αγορές το 2018;

Η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη προκλήσεις προειδοποιούν οι αναλυτές. Ετοιμαστείτε για τις εκλογές σε αναδυόμενες αγορές, εκπλήξεις στο bitcoin, άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων και  επιστροφή της μεταβλητότηταςΠλησιάζοντας το κατώφλι του 2018, τα αυξανόμενα περιουσιακά στοιχεία και η μείωση της μεταβλητότητας έχουν γίνει πλέον ο κανόνας, η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει ισχυρή και η αισιοδοξία κυριαρχεί. Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι δεν είναι ακόμα ώρα για εφησυχασμό, καθώς υπάρχουν κρυμμένα ρίσκα που καραδοκούν για το επόμενο 12μηνο.
Παρακάτω ακολουθούν μερικοί παράγοντες που αναμένεται να απασχολήσουν – είτε θετικά ή αρνητικά και σε κάθε περίπτωση καθοριστικά, τους επενδυτές:

Επιβράδυνση του ράλι στα ομόλογα


Οι φωνές που έκαναν λόγο για Αρμαγεδδώνα στα ομόλογα αποδείχθηκαν πρόωρες, καθώς και τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων και τα ομόλογα με πιστοληπτική διαβάθμιση έδωσαν καλές αποδόσεις στους επενδυτές το 2017. Υπάρχουν όμως κίνδυνοι για το 2018 στην αγορά ομολόγων. Αφενός η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποσυμπιέζει τον ισολογισμό της, αφετέρου η ΕΚΤ μειώνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων και προβλέπει  ότι τελικά ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια ανόδου. Έρευνα της Merrill Lynch που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο, χαρακτήρισε τη φούσκα ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την κατηγορία των περιουσιακών στοιχείων, ακολουθούμενη από υψηλότερο πληθωρισμό και αυξανόμενες αποδόσεις. Οι ροές αντικατοπτρίζουν ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες. Οι επενδυτές απέσυραν χρήματα από funds που παρακολουθούν τα εταιρικά ομόλογα,  για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες το Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ράλι του ευρώ παραμένει ζωντανό

Το ευρώ πάει ολοταχώς για την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 14 ετών έναντι του δολαρίου και οι αγορές εκτιμούν ότι αυτό το ράλι θα συνεχιστεί και το 2018, με τα 2/3 των πιθανοτήτων να το τοποθετούν  στο 1,229 έναντι του δολαρίου μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ το 1/3 «βλέπει» την ισοτιμία στο 1,256.
 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive