Συντάξεις: Στη δουλειά μέχρι τα… 80! Αυτές είναι οι νέες επικουρικές με βάση τον χρόνο ασφάλισης

- Η ρήτρα ηλικίας αλλάζει τα δεδομένα για χιλιάδες συνταξιούχους


 - Οι σημερινοί 30αρηδες δεν θα δουν αξιοπρεπή σύνταξη πριν τα 80! 
- Υποχρεωτικά τα 67 έτη για να μην χάσουν οι ασφαλισμένοι χρήματα από τις επικουρικές συντάξεις - Βόμβα στις πληρωμές συντάξεων με μειώσεις ως και 30% ακόμη και με 35 ή και 40 έτη εργασίας
Η ρήτρα ηλικίας στον νέο νόμο για τις συντάξεις βάζει βόμβα στις επικουρικές.
 Ο νέος νόμος για όσους συνταξιοδοτούνται μετά το 2015 ανεβάζει πάνω από μια δεκαετία τα όρια ηλικίας για όσους αναζητούν μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Ουσιαστικά από εδώ και πέρα όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία συνταξιοδότησης τόσο μεγαλύτερη είναι και η επικουρική σύνταξη.

Εργαζόμενοι με 35 και 40 έτη εργασίας εάν βγουν σε σύνταξη σε ηλικία 60, 62 και 65 ετών θα έχουν μεγάλες μειώσεις που θα φτάνουν ως και το ένα τρίτο της σύνταξής τους.

Εάν για παράδειγμα ένας εργαζόμενος με ασφάλιση ΙΚΑ βγήκε σε σύνταξη με μισθό 1.000 ευρώ σε ηλικία 58 ετών το 2014 λαμβάνει επικουρική σύνταξη μετά τις περικοπές 170 ευρώ. Για έναν εργαζόμενο με τα ίδια χαρακτηριστικά που έκανε αίτηση μετά το 2015 η επικουρική για να είναι στο ίδιο επίπεδο θα πρέπει να εργαστεί ως την ηλικία των 67 ετών.

Οι σημερινοί τριαντάρηδες δηλαδή για να λάβουν μια αξιοπρεπή επικουρική σύνταξη θα πρέπει να πληρώνουν εισφορές μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Σε διαφορετική περίπτωση η επικουρική μειώνεται σε μεγάλο βαθμό και ουσιαστικά εκμηδενίζεται σε ηλικίες κάτω των 65 ετών.

Επί της ουσίας μια αξιοπρεπής επικουρική πλέον χρειάζεται επιπλέον πέντε χρόνια εργασίας, υπάρχει δηλαδή μια έμμεση αύξηση του ορίου ηλικίας στα 72, σε διαφορετική περίπτωση το ποσό μειώνεται σε μεγάλο βαθμό.


Παραδείγματα επικουρικής σύνταξης με 35 έτη εργασίας
 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


TOP PIZZA ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive