Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις προαναγγέλλει η κυβέρνηση

Σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, το κοινωνικό μέρισμα και τις επενδύσεις, αναγνωρίζοντας τη φορολογική πίεση που υφίσταται η μεσαία τάξη.Η απόδοση κοινωνικού μερίσματος αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, αναφέρει και απαντά στην κριτική της ΝΔ για το υπερπλεόνασμα, κατηγορώντας τη για «ψευδεπίγραφες παραποιήσεις». Τονίζει ότι χρειάζεται προσήλωση στον στόχο για να κλείσει εγκαίρως η τρίτη αξιολόγηση. Αναγνωρίζοντας επίσης την υψηλή φορολογική πίεση στη μεσαία τάξη, προαναγγέλλει στοχευμένες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Εμείς θα επιμείνουμε στον δρόμο των αναγκαίων τομών, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την ηλεκτρονική τιμολόγηση, το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις μεταφορές και την επισκόπηση των δαπανών του Δημοσίου. Είναι κεντρική πολιτική μας προτεραιότητα αυτή η αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων να μεταφραστεί σε μέτρα κοινωνικής ενίσχυσης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Δικαιωματικά, επομένως, 1,4 εκατ. νοικοκυριά -ή το 32% του πληθυσμού- θα λάβουν το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα. Ταυτόχρονα, έχουμε προχωρήσει από την πιλοτική στη μόνιμη εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης με προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ», αναφέρει.

Η φορολογική πίεση είναι μεγάλη

Είναι αληθές, τονίζει, ότι η φορολογική πίεση είναι μεγάλη. «Είναι κάτι που μας απασχολεί και σχεδιάζουμε παρεμβάσεις που θα μειώσουν το βάρος στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Η τρίτη αξιολόγηση είναι η τελευταία στροφή πριν από την τελική ευθεία για την έξοδο από το πρόγραμμα, υπογραμμίζει ο κ.Λιάκος και αναφέρει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η έγκαιρη ολοκλήρωσή της, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για μια καθαρή έξοδο το καλοκαίρι του 2018.


«Υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την προετοιμασία της χώρας να αναχρηματοδοτεί μόνη της το χρέος της από τις κεφαλαιαγορές μετά τη λήξη του προγράμματος. η επόμενη μέρα θα πρέπει να περιλαμβάνει και ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις. Μεταρρυθμίσεις που θα έχουν ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο». ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive