Κατά του Black Friday και το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας

«Αυτή η «γιορτή προσφορών», ουσιαστικά βάζει ένα ακόμα λιθαράκι, στη χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου», σημειώνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας προκειμένου να προφυλάξει τους καταναλωτές από τον νέο θεσμό του εμπορίου.Η ανακοίνωση του ΙΝΚ:

Ο απολύτως ξενόφερτος θεσμός του Black Friday, κατά τον οποίο τα καταστήματα που συμμετέχουν διαφημίζουν πολύ δελεαστικές προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα για περιορισμένο αριθμό ημερών, αντιμετωπίζεται από πολλούς καταναλωτές ως ευκαιρία για αγορές, να και πολλά από αυτά αφορούν σε παρωχημένες τεχνολογίες ή μεγάλα στόκ που αλλιώς δεν θα έβρισκαν αγοραστές.

Όμως αυτή η «γιορτή προσφορών», ουσιαστικά βάζει ένα ακόμα λιθαράκι, στη χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου, καθώς συχνά συνοδεύεται με επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων (άνοιγμα καταστημάτων από τις 8 π.μ. και κλείσιμο μετά τις 9μμ).

Ο καταναλωτικός παροξυσμός που με τεχνάσματα δημιουργούν οι μεγάλοι παράγοντες του εμπορίου (black Friday, άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, λευκές νύκτες κλπ) συνοδεύεται με επιβολή πολύωρης, συχνά μη αμειβόμενης ανάλογα, εργασίας στους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή, πλήττονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είναι σε θέση να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε τόσο χαμηλές τιμές, ώστε να ανταγωνιστούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία φαίνεται για άλλη μια φορά να επιδιώκουν τη συγκέντρωση της αγοράς στα «χέρια» τους, με τη συνακόλουθη εκτόξευση των τζίρων τους.

Όλα αυτά, δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους ως καταναλωτές.

Αυτού του είδους τα τεχνάσματα, έχουν συνέπειες και στον καταναλωτή, ο οποίος βομβαρδίζεται ανελέητα από διαφημίσεις, οι οποίες του ασκούν ψυχολογική πίεση να σπεύσει στα μαγαζιά προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις «προσφορές».

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, η συρρίκνωση του οικογενειακού προϋπολογισμού, αλλά και η διαρκής καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, κάνουν το «θεσμό» του Black Friday, να φαντάζει ξένος και παράταιρος για το σύνολο της κοινωνίας.

Το ΙΝΚΑ Κορινθίας, καλεί τους καταναλωτές να εξετάσουν πολύ προσεκτικά τις προσφορές και ιδίως να προσέξουν τις τιμές που είχαν τα προϊόντα πριν την black Friday, την ποιότητά τους, την τεχνολογία που ενσωματώνουν και ιδίως τις εγγυήσεις που τα συνοδεύουν.

Η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη!


Για καταγγελίες: 2741550411-6987256283-2741025627-6945124726


 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive