Καρφιά Στουρνάρα-Τσακαλώτου: «Θα τρίζουν τα κόκαλα των καθηγητών σου» [εικόνες]

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΒΕ


«Καρφιά» με χιούμορ αντήλλαξαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Στουρνάρας.«Μου είπαν να μην πω τίποτα για τον Στουρνάρα για να φύγουν οι δημοσιογράφοι. Μπορεί βέβαια να τα πω, αφού φύγουν» σημείωσε γελώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκινώντας την τοποθέτησή του σε ειδική εκδήλωση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας όπου παρουσιάστηκε μελέτη του ΙΟΒΕ για τη χρηματοδότηση του νέου αναπτυξιακού προτύπου.

«Δεν θα υπάρχει δράμα, μπορούν να φύγουν οι κάμερες» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας. Ωστόσο, από τις τοποθετήσεις τους, δεν έλειψαν τα «καρφιά» και οι αιχμές με φόντο τις επανειλημμένες αναφορές του διοικητή της ΤτΕ για την ανάγκη προληπτικής γραμμής μετά από τον Αύγουστο.

Ο ρόλος των μη συστημικών τραπεζών

Η πρώτη αντιπαράθεση των δύο, έγινε για το ρόλο των τραπεζών, καθώς ο Ευκλείδη Τσακαλώτος σημείωσε ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο που μπορούν να παίξουν οι μη συστημικές τράπεζες», δηλαδή συνεταιριστικές και αναπτυξιακές.

«Διαφωνώ με τις συνεταιριστικές τράπεζες, απέτυχαν στην Ελλάδα» απάντησε ο διοικητής τη ΤτΕ.

«Θα τρίζουν τα κόκαλα των καθηγητών σου»

Εκεί που κονταροχτυπήθηκαν όμως οι δύο, ήταν το πεδίο της μετάβασης στη νέα εποχή καθώς ο Γ. Στουρνάρας υπεραμύνθηκε της ανάγκης αύξησης των αποταμιεύσεων, προκειμένου να επιστρέψουν τα ξένα κεφάλαια.

«Θα τρίζουν τα κόκαλα των καθηγητών σου» απάντησε γελώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλώνοντας κάθετα αντίθετος με την προσέγγιση του διοικητή της ΤτΕ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η αποταμίευση -ειδικά σε χώρα με ύφεση όπως η Ελλάδα – είναι αποτέλεσμα των επενδύσεων.

«Γι' αυτό μου αρέσει ο Ευκλείδης, δεν τα πιστεύει αλλά τα υπερασπίζεται»

«Γι’ αυτό μου αρέσει ο Ευκλείδης, είναι ρεαλιστής. Δεν τα πιστεύει, αλλά τα υπερασπίζεται» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας, ενώ οι δύο διασταύρωσαν τα ξίφη τους και στο πεδίο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

«Αν δεν κάνουμε κτηματολόγιο και χρήσεις γης, δεν κάνουμε τίποτα» τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ για να τον διακόψει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζοντας: «Μα τα κάνουμε! Εχεις μείνει πίσω».
Πέρα από τις κόντρες μεταξύ τους, δύο τοποθετήσεις τους, προκάλεσαν αίσθηση.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στο καλύτερο σενάριο, τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους θα μας μετατρέψουν από μια χώρα με υπερβολικό χρέος, σε μια κανονικά υπερχρεωμένη χώρα». Συμπλήρωσε δε ότι «δεν είναι βιώσιμη η ευρωζώνη με τέτοια χρέη».

Από την πλευρά του, ο Γ. Στουρνάρας, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου λέγοντας ότι «εάν δεν προσεγγίσουμε άμεσα ξένες, άμεσες επενδύσεις και δεν αυξήσουμε τις αποταμιεύσεις, θα πέσουμε σε παγίδα στασιμότητας, όπως προβλέπει το ΔΝΤ». Συμπλήρωσε πάντως ότι «δεν είναι αυτή η μοίρα μας».Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive