Αρχές Μαΐου θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι δανειστές

Αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, στις αρχές Μαίου, θα επανέλθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών με στόχο να υπάρξει τεχνική συμφωνία επί των 88 προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup του Μαΐου.Ημερομηνία – ορόσημο παραμένει το Eurogroup του Ιουνίου, καθώς μέχρι τότε θα πρέπει να έχει υπάρξει πλήρης συμφωνία για το χρέος, για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές υπό καθεστώς προστασίας, αλλά και για το καθεστώς επιτήρησης βάσει του οποίου θα λειτουργεί η Ελλάδα μετά τον Αύγουστο του 2018.

Στο χρονοδιάγραμμα των ελληνικών διαπραγματεύσεων αναφέρθηκαν νωρίτερα ευρωπαϊκές πηγές. Πρόσθεταν ότι στον γύρο των διαπραγματεύσεων που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, θα συζητηθεί το δημοσιονομικό, αλλά και το χρονοδιάγραμμα μείωσης του αφορολογήτου (δηλαδή το αν θα γίνει από το 2020 ή νωρίτερα). Αναφερόμενες στο θέμα του cash buffer, οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι μέχρι το καλοκαίρι, ο σχετικός λογαριασμός της κυβέρνησης θα έχει διαθέσιμα γύρω στα 16 δισ. ευρώ, ενώ η τελική συζήτηση για το μέγεθος του cash buffer θα συζητηθεί επίσης τον Μάιο.

Σε κάθε περίπτωση υάρχει η εκτίμηση ότι το υπόλοιπο θα επαρκεί για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2019.


Αναφερόμενες στο θέμα της πιστωτικής γραμμής, για το οποίο έχει ήδη γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση στο 3ο οικονομικό FORUM των Δελφών με τις τοποθετήσεις Τσίπρα, Δραγασάκη, Σημίτη και Βίζερ, οι ευρωπαϊκές πηγές έλεγαν ότι η πρωτοβουλία για το άνοιγμά της ανήκει στην χώρα – μέλος, ενώ ξεκαθάριζαν ότι η διάρκειά της είναι για ένα έτος και μπορεί να παραταθεί για δύο εξάμηνα.
 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.

Blog Archive