Ένα διαφορετικό "Πάσχα" στην καθημερινότητά μας

Το Πάσχα αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη εορτή του Ορθοδόξου Χριστιανισμού κατά την οποία βιώνεται η Εβδομάδα των Παθών και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού.
Ωστόσο, η λέξη "Πάσχα" είναι εβραϊκή, που στα ελληνικά σημαίνει 


Πέρασμα, και αναφέρθηκε στο πέρασμα που έκανε ο εβραϊκός λαός μέσα από την Ερυθρά Θάλασσα, απελευθερώθηκε από τον ζυγό του Φαραώ και κατευθύνθηκε στη Γη της Επαγγελίας.
Ένα αντίστοιχο "Πάσχα", δυστυχώς όχι προς το καλύτερο, υφίσταται και ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια, ελέω Μνημονίων, ένα πέρασμα δηλαδή από μία περίοδο πλούσια και γεμάτη από δυνατότητες κι επιλογές σε μια νέα εποχή που δίνει όλο και λιγότερα στους ανθρώπους της, βλέποντας πολλά από αυτά που θεωρούσε δεδομένα και κεκτημένα να μειώνονται, να λιγοστεύουν ακόμα και να χάνονται.
Ο λόγος γίνεται φυσικά για τις μειώσεις που επιδέχεται η ελληνική κοινωνία σε μισθούς, συντάξεις, παροχές Υγείας κτλ. Μέσα σε όλα αυτά, έχει αλλάξει δραστικά και ο ρυθμός της καθημερινής μας ζωής, ο οποίος
δεν μας επιτρέπει στην κυριολεξία να δούμε τις λύσεις που υπάρχουν γύρω μας, πόσο μάλλον να επιτρέψει σε κάποιον να δει τις επιλογές και τις δυνατότητες που έχει.
Μέσα σε όλη αυτή την συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, σίγουρα πολλές από τις παλιές και ωραίες μας συνήθειες θα κοπούν και ίσως οφείλουμε στους εαυτούς μας να βάλουμε προτεραιότητες στο τι αξίζει να έχουμε και να επενδύουμε τους εαυτούς μας και τα χρήματά μας, για να διατηρήσουμε τα σπουδαία αγαθά της ζωής...υγεία, εισόδημα κ.α 
Δεν είναι εύκολο… όμως μήπως υπάρχουν οι άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν σε αυτό και θα μας το κάνουν πιο εύκολο; 
Σίγουρα υπάρχουν. Η ερώτηση όμως είναι η εξής:
Είμαι διατεθειμένος να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου, για όποιο πρόβλημα με ανησυχεί, και να την λύσω;*Ο Νίκος Καραβασιλειάδης είναι ασφαλιστικός σύμβουλος στην Εθνική ασφαλιστική.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί του στο τηλ, 210 9986605 , 6975 598229 ,emailn.karabill@hotmail.comή επισκεφθείτε τη
facebook page:https://www.facebook.com/KaravassiliadisNikolaos/
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συντάξεις: «Ξαφνικός θάνατος» τα Χριστούγεννα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Μπαμ και κάτω για τους συνταξιούχους τα προσεχή Χριστούγεννα, αφού θα μάθουν μία και έξω πόσο έχουν χάσειαπό τις συντάξεις.